Kategórie
Recepty

RECEPT: Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

ingrediencie na guľky:

  • 500g hovädzieho mäsa
  • čierne korenie
  • červena mletá sladká paprika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • cibuľa
  • mletá rasca
  • 5 lyžíc ryžovej krupice
  • 1 vajce 

ingrediencie na omáčku:

  • paradajkový pretlak 500g
  • O,5 litra vody
  • čierne korenie
  • soľ
  • trstinový cukor
  • mletá škorica

postup:

Mleté mäso som zmiešala s vajíčkom, ružovou krupicou, koreninami a nechala odstáť 2-3 hodiny. Namiesto cibule som pridala roztlačený cesnak kvôli synovi, lebo s kúskami cibule by mi to asi nezjedol, ale vy si kľudne pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu.☺️

Vytvarovala som malé guľôčky, opiekla rýchlo na panvici a dala variť na minimálne 40 min.do omáčky. Omáčku som pred tým spravila z pretlaku, vody, korenín , pridala som asi dve lyžice cukru a jednu malú lyžičku škorice , ktorá urobí zvláštnu a perfektnú chuť. Presné množstvo si dáte podľa vlastnej chuti. Ak je dobrý hustý pretlak netreba zahustiť. Ja som k tomu podávala zemiakovú kašu, musím sa prispôsobiť synovi… dobrú chuť! 😊